Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue


Rensning af kedlen har været en positiv overraskelse.

Da jeg rensede kedlen i de mange år den kørte med olie, så var det altid noget jeg udskød indtil sidst på sommeren. Det var et projekt der tog 1/2 time og det var et beskidt og hårdt arbejde, så det var med spænding jeg så hen til skiftet til træpiller, hvor man jo skal rense kedlen meget oftere.

Nu, efter at jeg har fået installeret den hængslede låge og er skiftet til træpiller, ja så tager det ikke mere end ca. 3 minutter at rense kedlen... for det eneste jeg gør er:

  • Skruer 2 vingemøtrikker af og åbner lågen med pillefyret på
  • Piller toplågen af
  • Støvsuger asken med en gammel støvsuger
  • Sætter toplågen på med den fjeder, der holder den
  • Lukker lågen og skruer vingemøtrikkerne på igen.

Asken er helt anderledes end ved oliefyring. Det sidder ikke fast, men ligger bare løst og er lige til at tage med støvsugeren.

Pas på med gløder. Der findes en tønde i byggemarkeder, der hedder ash-pot og som man kan sætte imellem støvsugeren og mundstykket.

Ca. 1 gang om måneden (ved streng frost hver 14. dag) bruger jeg yderligere 3 minutter på at køre en kost imellem ribberne for at fjerne soden.

Jeg bliver sjældent beskidt af at rense fyr og kedel... tricket er selvfølgelig at mundstykket skal ligge inde i kedlen, så det suger støv og sod til sig når jeg renser med børsten.

Der følger et såkaldt rensejern med pillefyret, og den bruger jeg til lige at skrabe brænderrøret med... det tager bare 10 sekunder, da mine træpiller brænder så rent, at "slaggerne" ikke sidder fast.


 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue