Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue

Påfyldning af træpiller

Jeg har fundet en gammel koldtsavsklinge ( kan fås hvor man køber smedeværktøj ) som jeg har slebet til en god, kraftig kniv.

Kniven har jeg så monteret i sporene i 2 træklodser. Når jeg nu lægger posen på kniven og trækker den et par cm tilbage, så skærer kniven sig halvt op i posen. Herefter kan jeg brække posen bagover i 2 halvdele.

Denne måde at tømme poserne på er ENORMT EFFEKTIV. Det tager ca. 3 sekunder fra posen ligger på kniven til den er tom.

Jeg må indrømme, at jeg har ventet lidt med at aflevere dette guldkorn, da jeg gerne ville bygge en sikkerhedsanordning på kniven; men i forbindelse med at Rabatten viser hvordan jeg effektivt tømmer poserne, så må jeg hellere vise det nu, for mange vil sikkert kikke nærmere på, hvad det lige var der skete her.

Jeg føler selv, at det i praksis er meget forsvarligt at tømme poserne på den måde: Man skal altid omgåes knive med respekt og forsigtighed og gør man helt naturligt, lige som hvis man bruger en kniv i forbindelse med madlavningen eller en spade i haven. Envidere har man hænderne langt fra kniven, faktisk ude i hver sin ende af posen.

Men i disse sikkerheds-tider vil jeg beskrive, hvad jeg har tænkt mig at gøre når jeg kommer dertil.


Beskrivelse af sikkerhedsanordning

Kniven er holdt fast nede i klodserne.

2 stykker træ eller andet materiale er placeret på hver side af kniven, så de går højere op end knivens skær. Under kniven er der træstykkerne forbundet med hinanden med nogle afstandsskiver som sørger for, at træstykkerne ikke klemmer sammen om kniven.

Træstykkerne er fastgjort således, at hvis man trykker dem bagud (eller fremefter) så glider de skråt nedefter hvorved de fritlægger knivens skær.

Træstykkernes overside er affaset på skrå, så pillerne kan ryge ud til hver side.

Yderligere en klods er sat fast bagerst på træklodserne. Det er så denne klods man trykker klodserne tilbage med, med træpilleposen.

Til sidst er der sat en fjeder på, som trækker beskyttelsesklodsen tilbage i beskyttet position. 

--------------------------------------


Tidligere har jeg brugt disse 2 teknikker:


I den første lægger jeg posen på risten og skærer i enden, hvorefter jeg løfter posen op. Denne teknik er god i de tilfælde hvor jeg lige vil styre hvor træpillerne falder hen... og den er rigtig god til, når man liige vil have plads til indholdet af den sidste pose.Denne teknik er meget effektiv og kræver få kræfter.

  • Skær en rille på tværs midt hen over posen
  • Rul posen rundt, så snittet ligger ned mod risten
  • Tag fat i begge ender af posen og bræk midten af posen op ved at brække enderne opefter og sammen imod hinanden.


Pillerne vælter herefter ud af posen på 3 sekunder.

 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue