Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue


Pillesiloens låge er her blevet isoleret med rockwool.


Herefter har jeg sømmet en 5 mm krydsfinerplade på med papsøm.


For at forstærke lågen hvor det største pres af træpiller ligger, har jeg skruet et stykke 15 mm krydsfiner fast. Det har yderligere den funktion, at "tætne" den uungåelige spalte hvor pillerne glider ned langs lågen og derefter bliver ledt ned i pillesiloesn bund. Krydsfinerpladen glider altså hen over den skrå bundplade med kun et par mm luft når lågen lukkes.
Kan du forestille dig, hvordan det vil se ud, hvis en person uforvarende kommer til at åbne lågen medens pillesiloen er helt fyldt op af træpiller?

Det kan jeg... og bare tanken om at skulle feje alle de træpiller op har fået mig til at sikre, at det ikke kan ske ;o)

Oppe på loftet fandt jeg en gammel malerulle som måtte lade livet i den højere sags tjeneste. De små finner blev filet af på det stykke som holdt rullen fast og så blev den savet over et par cm. fra bukket... så man har noget at tage fat i. Herefter blev spidsen rundet / spidste pænt med en fil, så det er nemt at fange hullet i lågen.

Ved at bore et langt, (lidt skrå) hul inde fra lågens karm og hen til yderdørens karm og herefter lukke lågen, mærke den op med langboret og herefter bore ind i lågen, havde jeg med simple midler skabt muligheden for at kunne blokere åbning af lågen. Ved af false spidsen af den nye låsepind ind i dørkarmen har jeg så også sikret mig, at når døren er lukket og låst, så er der heller ingen, der kan trække låsepinden ud... den er nemlig gemt bag yderdøren ;o)


 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue