Pillefyr anlæg med pillesilo

I forbindelse med nogle spørgsmål omkring pillesiloer fra Lars Jørgensen, fik jeg ham lokket til at tage nogle billeder og beskrive processen med at opbygge hans pillesilo og pillefyr.

Her er hvad Lars skriver:


Hej Christian!

Ja! Der kom jo til at blive en længere pause.....

Og da jeg endelig kom i gang med projektet, gik det relativt stærkt, så der blev ikke mange fotopauser osv.

Men nu har jeg i hvert fald fået installeret og sat mit pillefyr i gang.

Selve kedel og brænder, er der jo ikke de store ”ben” i bortset fra vægten, både ved fjernelse af den gamle kedel og opstilling af den nye.
Når det gamle kedel var ude, var det jo også nemt at få renoveret fyrrummet og sat gipsplader på loft, efter anvisning fra skorstensfejer.

Resultatet blev så et lyst og rent rum:

Jeg havde jo også en ide som følge af et let anfald af dovenskab ;-)
Idet jeg gerne ville slippe for at slæbe for meget med træpiller, og da mit udhus faktisk gav mulighed for at placere en silo umiddelbart op til fyrrummet, var silo jo hurtig i tankerne.

En traditionel silo spidser jo indad i bunden, men omvendt kræver den en vis højde, hvis den også skal have et rimeligt indhold, og her var jeg ”låst” af en lofthøjde på lidt over 2 meter!

Under søgning på siloer på nettet, faldt jeg over Stauningsilo (www.stauningsilo.dk) Hvor man kunne få en billig skræddersyet silo til rimelige penge.
Den er så godt nok flad i bunden, så den sidste rummeter må man ind i siloen og skovle over til sneglen..... men først efter ca 5 rummeter selv er løbet i fyret, så det er til at overse ;-)

Hvis man er endnu mere dovn, fik jeg en ide fra Stauningsilo, de er i øvrigt både meget flinke og hjælpsomme derude, så de kan kun anbefales..
Idéen er at støbe en kegleformet hul under siloen, så den reelt spidser ind i bunden, der kræves så blot en længere snegl....

Plantegning af fyrrum/silorum:

Min silo er som sagt på 2 meter i diameter og ca. 2 meter høj, med indblæsnings rør og støvfilter.
Så det var blot at få grovvare selskabet, jeg valgte Aars Grovvare, som også kan anbefales både hvad service, kvalitet og pris angår, til at sende en bil ud og blæse pillerne ind.

Pillesilo

Jeg fik et råd fra VVS-Eksperten, om at købe en trykudligner til skorstenen. Kan fås til både at indmure direkte i skorsten eller til at sætte på røgrør.
Hvilken jeg fulgte, og med godt resultat, for den har effektivt sikret at der under blæsevejr ikke er ”suget” varme ud af kedlen.

Venlig hilsen
Lars Jørgensen

Har du et spændende projekt, som du har lyst til at fortælle om?
Så kontakt mig og skriv, hvad det går ud på.
Jeg efterlyser specielt spændende løsninger på, hvordan du transporterer pillerne fra lager til fyret samt hvordan du renser fyret.

 


 

 

Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue