Pillefyring er en rigtig god måde at forrente dine penge på. Dvs. du kan opnå en rigtig stor besparelse uden at lave en kæmpe investering. Dette betyder, at investerer du kun i en stoker, som du monterer på din EKSISTERENDE kedel, så opnår du den bedste payback i forhold til din investering.

Dette er derfor den løsning jeg som bruger af pillefyr altid vil kikke først på. Altså: Kan det betale sig at skifte andet end olie eller gasbrænderen ud med en stoker?


En udskiftning af kedlen skal have et formål. Det skal kunne tjene sig hjem, enten i form af bedre komfort, at kunne køre med alternativer til træpiller eller at den nye kedel er mere effektiv.

De fleste kan bruge deres eksisterende kedel med en ny stoker.
Jeg har selv en ganske lille Tasso 20 MS.

Om pillefyr generelt kører mest økonomisk ved maksimal- eller minimal ydelse har jeg set og hørt modstridende informationer omkring. Hvis du har entydige meldinger på dette spørgsmål, så send mig venligst en mail.
 
Læs mere om hvordan man opvarmer et normalt isoleret hus på 330 m2 for ca. 4000,- kr om året.


Husets størrelse og isolering


Er det et stort hus dvs. over 220 m2 eller er det dårligt isoleret, så er det alligevel interessant at kikke på komplette installationer, hvor man køber stoker og kedel sammen. Det er igen hovedsagelig fordi man kommer op i en størrelse, hvor det kan være interessant at køre med stokere, som også kan tåle at køre med alternativer til træpiller. 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue