Pilletransport

Transport af træpiller fra dit lager til din pille-silo

Det er ikke alle, der er så heldige at de kan opbevare lageret med træpiller lige ved siden af pillefyrets fødesilo. I de tilfælde er det normale at tage 16 kg sækkene på skulderen og bære dem til siloen. Det er også god motion og egentlig burde jeg måske ikke skrive mere her, for det bringer os lige som ud af den magelige sofa og får aktiveret os.
Når jeg nu gør det alligevel, så er det fordi at nogle af os træpille brugere måske prioriterer anderledes eller er ældre.

Mange af ideerne er blot... ideer. Jeg har en baggrund som udvikler og selv om de fleste ideer ikke er afprøvet, så tror jeg på at de ville kunne fungere.Trillebør

Det mest oplagte er at bruge en trillebør.
Fordel: Den er for det meste lige ved hånden.
Ulempe: Poserne skal håndteres og løftes op endnu en gang ved pillefyrets fødesilo.


4 hjulet lagervogn med  ca. 80 cm bordpladehøjde  

Fordel: Klart bedre og mere stabil end trillebøren.
Ulempe: Poserne skal skal håndteres ved pillefyrets fødesilo.


Lang snegl (op til 15 meter)

Erstat standard sneglen med en en lang snegl, der henter pillerne direkte ind i pillefyrets fødesilo fra en kæmpe silo ude ved pallelageret med piller. Lange snegle fås både som lige og som bøjelige fleksible snegle. Ved rigtig lange snegle kan du måske med fordel placere den på loftet og med en lang faldslange kan du dermed hente pillerne mange meter væk.

Fordel: Det er dejligt nemt bare at stå og hælde pillerne ned i kæmpe siloen.
Ulempe: Lange snegle er dyre. Måske passer det ikke til dine lokale forhold. Træpillerne kan også blive mere stødt af den længere transport. 


Lang ekstra snegl

Installer en ekstra snegl, der henter pillerne ind i pillefyrets fødesilo fra en mini fødesilo ude ved pallelageret med piller.

Fordel: Det er dejligt nemt bare at stå og hælde pillerne ned i mini fødesiloen.
Ulempe: Træpillerne kan blive mere stødt af den længere snegletransport. 


Hælde pillerne igennem et rør

Dette forslag kommer fra Thomas Bredtoft. Tak for det, Thomas.
Hvis der er en større højdeforskel, så kan du også overveje simpelthen at hælde pillerne i en minisilo hvorefter de i et skråt rør selv løber ned i pillefyrets fødesilo.


Skinnevogn

En simpel skinne af metal eller træ placeres på stolper i ca. 1,5 meters højde imellem pallelageret og pillefyrets fødesilo. En vogn med hjul både i bunden og i hver side herunder kan hermed køre oven på skinnen. Hvis skinnen er lidt skrå burde vægten af en pose piller kunne drive vognen frem. Når vognen er fremme kunne bunden af posen køre hen over en kniv hvorefter posen tømmes for sit indhold. Vognen har i mellemtiden hægtet sig fast i en krog, men netop som vognen er tømt for sin vægt vil en fjeder nu løfte vognen fri af krogen. Et taljesystem trækker herefter den lette vogn tilbage til dig som fjerner den tomme pose lægger den næste pose på vognen.


Transportbånd

Et simpelt transportbånd fremstilles af billige materialer. Ideerne som er beskrevet under "Skinnevogn" vil også i en modificeret udgave kunne anvendes her.


Tovbane

Hæng et tov eller en stålwire op, lidt på skrå, imellem pallelager og pillefyrets fødesilo. Hæng en vogn op i tovet i 2 taljer. Ideerne som er beskrevet under "Skinnevogn" vil også i en modificeret udgave kunne anvendes her.

Fordel: Den er billig.

 
Svingarm

En simpel svingarm kan måske placeres, så den både kan drejes hen i dit pillelager og når den drejes, kan den nå hen over pillefyrets fødesilo.
Hvis du nu stiller kranen nogle få grader på skrå i retning imod pillefyrets fødesilo og har monteret den med kuglelejer, så burde vægten af posen få svingarmen til at dreje hen over pillefyrets fødesilo af sig selv. Her er der mange muligheder for automatisk at tømme posen for sit indhold hvorefter svingarmen kan dreje tilbage til dig. Ideerne som er beskrevet under "Skinnevogn" vil også kunne anvendes her.
__________________________________________________________


Har du selv ideer eller har selv lavet noget genialt indenfor transport af træpiller fra dit laget til din pille-silo så skriv til mig... geren med fotos, så vil jeg lægge det på denne side.

Eller har du lavet noget genialt, som sparer tid når du skal rense kedlen?

Skriv til info@pillefyring.dk

 

 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue