Kedelrensning

Da pillefyring jo kræver, at man forholdsvis tit skal tømme kedlen for aske, har jeg et nogle ideer som jeg vil prøve af i den nærmeste fremtid:


Hurtigrenser

Jeg har fundet en gammel FLYMO plæneklipper hvor jeg har afmonteret kniven og alt andet end motor med ventilator. Den vil jeg bygge ind i en kasse med en pose og lave en slags BILLIG gigant støvsuger.

Ideen er så at åbne lugen med pillebrænderen og på få sekunder suge al asken ud af kedlen. Hvordan det går med projektet skal jeg nok skrive på denne side når det er afprøvet ;o)


Trykluft

Kan hurtigrenseren ikke gøre det godt nok, så overvejer jeg at investere i en lille billig kompressor og en forlænge strålerøret på en trykluftpistol. Jeg vil så sætte sugeslangen fra hurtigrenseren på skorstensrøret på en sådan måde, at den kun suger fra kedlen og ikke skorstenen. Al aske der blæses fri med trykluftpistolen vil så straks på grund af det store sug straks blive suget ud af hurtigrenseren. Vi får se ;o)Rensestok

Hvis det ikke er nok med hurtigrenseren, så overvejer jeg at bygge en motoriseret rensestok, hvor jeg som udgangspunkt vil bruge en lille hækkeklipper eller en rystepudser hvorpå jeg monterer nogle flade stålbørster. Målet er under alle omstændigheder at kunne rense min lille kedel på ganske få minutter.

 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue