Nyhedsbrev 4. april 2006

Tak for alle jeres tilmeldinger til mit nyhedsbrev. Det vidner om en meget stor interesse for det at fyre med træpiller.

www.pillefyring.dk i Rabatten

Jeg har jo lovet at udsende en nyhedsmail for at minde dig om, at
www.pillefyring.dk kommer i Rabatten på DR1 i morgen, onsdag den 5. april kl. 19:30... så her er den.
 
Det er inde på dr.dk omtalt som: "Der er også et tip til at halvere varmeregningen, hvis du har oliefyr".


Nye leverandører

Jeg har fået håndplukket en række nye gode leverandører som hjælper med at sponsorere hjemmesiden til glæde for os alle. Det er mit indtryk, at de er meget seriøse og oprigtigt ønsker at yde en god service. Jeg håber også ved denne service at fremhæve dem, der i hvert tilfælde får mit grønne kort.

Hvis du kender en rigtig god leverandør af træpiller som burde være med på min lille liste, så kontakt mig venligst: info@pillefyring.dk


Påfyldning af træpiller

Jeg må indrømme, at jeg har ventet lidt med at aflevere dette guldkorn, da jeg gerne ville bygge en sikkerhedsanordning på kniven; men i forbindelse med at Rabatten viser hvordan jeg effektivt tømmer poserne, så må jeg hellere vise det nu, for mange vil sikkert kikke nærmere på, hvad det lige var der skete.

Jeg har fundet en gammel koldtsavsklinge ( kan fås hvor man køber smedeværktøj ) som jeg har slebet til en god, kraftig kniv.

Kniven har jeg så monteret i sporene i 2 træklodser. Når jeg nu lægger posen på kniven og trækker den et par cm tilbage, så skærer kniven sig halvt op i posen. Herefter kan jeg brække posen bagover i 2 halvdele.

Denne måde at tømme poserne på er ENORMT EFFEKTIV. Det tager ca. 3 sekunder fra posen ligger på kniven til den er tom.


Jeg føler selv, at det i praksis er meget forsvarligt at tømme poserne på den måde: Man skal altid omgåes knive med respekt og forsigtighed og gør man helt naturligt, lige som hvis man bruger en kniv i forbindelse med madlavningen eller en spade i haven. Envidere har man hænderne langt fra kniven, faktisk ude i hver sin ende af posen.

Men i disse sikkerheds-tider vil jeg beskrive, hvad jeg har tænkt mig at gøre når jeg kommer dertil.


Beskrivelse af sikkerhedsanordning

Kniven er holdt fast nede i klodserne.

2 stykker træ eller andet materiale er placeret på hver side af kniven, så de går højere op end knivens skær. Under kniven er træstykkerne forbundet med hinanden med nogle afstandsskiver, som sørger for, at træstykkerne ikke klemmer sammen om kniven.

Træstykkerne er fastgjort således, at hvis man trykker dem bagud (eller fremefter) så glider de skråt nedefter hvorved de fritlægger knivens skær.

Træstykkernes overside er affaset på skrå, så pillerne kan falde ud til hver side.

Yderligere en klods er fastgjort bagerst på træklodserne. Det er så denne klods man trykker klodserne tilbage med, med træpilleposen.

Til sidst er der sat en fjeder på, som trækker beskyttelsesklodsen tilbage i beskyttet position. 

Ha' et dejligt forår.

Venlig hilsen

Christian Garrelts
info@pillefyring.dk


 

Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
 
Leveringen af mine typisk 4 paller tager nogle få minutter
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
Se forstørrelse i et nyt vindue
 
Trucken, der kører træpillerne på plads, bliver efter brug hægtet bag på lastbilen