Nyt på www.pillefyring.dk siden sidste nyhedsbrev.

Jeg har arbejdet en del med dæmpning af lydene og har skrevet om det både i forbindelse med pillefyr og pilleovne.

www.pillefyring.dk er i gang med en engelsksproget udgave: www.pellet-heating.com

For at støtte www.pillefyring.dk økonomisk har jeg oprettet et nyt hovedmenu punkt: Leverandører, hvor leverandører af pillefyr, pilleovne og tilbehør kan vedligeholde deres egen side.

Jeg er startet op med K-Liften fra Kanbel Liftquip, der kan bruges til at hjælpe folk, der fyrer med træpiller i et Stokerfyr. Jeg hører gerne fra andre, der vil støtte www.pillefyring.dk ved at annoncere her. Skriv til info@pillefyring.dk


Ingen afgifter på træpiller

Jeg har lige været til møde med vores Skatteminister, Kristian Jensen på Stenløse Rådhus i dag. Her spurgte jeg Kristian, hvad jeg skulle svare dem, der har givet utryghed for, om man kan risikere, at regeringen vil lægge afgift på træpiller.

Hans svar var meget klar og tydeligt: Det vil være vanvittigt at lægge afgifter på træpiller. Der er kun afgifter på de brændstoffer, der belaster miljøet... og derfor kan vi være helt sikre på, at så længe vores nuværende regering bestemmer, så kommer der ingen afgifter på træpiller.


Et godt dansk initiativ

Køge Biopillefabrik producerer træpiller og halmpiller på havnefronten i Køge. Halmpillerne fremstilles af halm fra østdanske landmænd. Anlægget kan årligt producere 150.000 tons halmpiller.

Selv om alle halmpillerne går direkte til E2s kraftvarmeværker, så synes jeg at det er et genialt koncept at presse halm til piller og håber, at andre der læser dette kan se ideen og mulighederne i at etablere maskiner, der kan producere halmpiller til dem der ikke har ploblemer med den større askemængde.

Læs mere her: http://www.e2.dk/asp/standard.asp?Page_ID=136Det bliver ikke så fedt, når vi løber tør for olie

Her er de sidste nøgletal: http://www.energybulletin.net/9483.html


Har du lyst til at hjælpe mig med at hjælpe andre?

Jeg efterlyser her en, som har lyst til at køre en række små forsøg, som skal afdække hvor meget træpillerne bliver ødelagt af de forskellige måder vi behandler træpillerne på hjemme hos os selv. Resultatet vil jeg publicere her på hjemmesiden. Hvis du er interesseret, så send mig en mail.


Opfinderen af pilleovnen er fundet!!!

Efter megen søgen på Internettet har jeg fundet frem til ham der anses for at være opfinderen af pilleovnen.

Det er Jerry Whitfield, der var oprindelig var englænder; men på et tidspunkt rejste han til USA for at arbejde for Boeing flyfabrikkerne som ingeniør.

Ved siden af sit arbejde udviklede han i fritiden den første pilleovn som et garageprojekt. Prototypen blev præsenteret for første gang i 1984 og det, som startede som et garage projekt, har siden udviklet sig til en virksomhed med en omsætning på 24 millioner $ i 1995.
Pilleovnen blev aldrig patenteret.

Virksomheden blev ifølge Acquisitions North West og Hearthandhome opkøbt af Lennox i 1998.

Historien om Jerry Whitfield er fundet her

Jeg har STADIG ikke kunnet finde frem til opfinderen af pillefyret som fungerer ved at træpillerne falder ned i fyret der sidder som en selvstændig enhed på en almindelig varmtvandskedel.
Har DU et hint? Jeg sender en flaske god rødvin som findeløn ;o)Få en større forståelse for, hvordan det hele hænger sammen

Dette engelsk-sprogede PDF dokument, som godtnok er fra Finland og fra 2002, giver en god beskrivelse med gode illustrationer af, hvad pillefyring er for en størrelse.   

http://www.tekes.fi/opet/pdf/OPET_report5_june2002.pdf


Venlig hilsen

Christian
info@pillefyring.dk