Se forstørrelse i et nyt vindue

www.pillefyring.dk nyhedsbrev nr 1. den 15. september 2005


- en ren fornøjelse

Det var i fredags, den 9. september. Min pillefyrsmand var taget af sted et par timer forinden. Efter at have været i gang med pillesiloen havde der hobet sig en del affald op. Det måtte så på containerpladsen. Da jeg kørte tilbage bredte der sig en dejlig følelse af at have afsluttet et kapitel. Jeg havde det godt med det jeg havde gjort... og efter at det, ja indrømmet, bare havde været af økonomiske grunde jeg havde skiftet, så begyndte jeg at mærke den gode følelse af, at jeg også bidrog med min lille andel til et renere miljø. Så glad over at være nået hertil i projektet kombineret med miljøet så tænkte jeg: "Det er jo en ren fornøjelse at fyre med træpiller"... uden i første omgang at tænke over hvor meget der ligger i det lille ordspil.

Der gik dog ikke mange minutter før det stod klart for mig, at det skulle være den signatur jeg ville bruge til hjemmesiden... for det ER en ren fornøjelse at fyre med træpiller. Man bruger ikke jordens ikke-fornybare ressourcer  så som olie og gas, som en dag slipper op. Disse energikilder må vi da hellere anvende til transport end bare at brænde dem af i et fyr. Pillefyring er også en temmelig effektiv måde at fjerne efterspørgslen efter olie... og er der tilstrækkelig mange der skifter, så bør prisen på olie jo falde. Udbud og efterspørgsel.


Pelletheat

I min søgen efter gode informationskilder, som kan belyse forholdene omkring pillefyring er jeg løbet ind i http://www.pelletheat.org.

Hjemmesiden er, selv om den er "meget amerikansk" alligevel meget informativ. Jeg vil specielt henvise til deres PDF dokumenter:

"The Reality Of Pellet Fuel"
Her kan du bl.a. se, at Danmark og Sverige er førende på Pillefyringsområdet.

"Pellet Stove" fact sheet
Fortæller om pillefyrede kaminer


Pillefyring.dk - en succes

Jeg er glad for at konstatere, at jeg har ramt rigtigt med denne hjemmeside. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger, som bestyrker mig i at jeg skal fortsætte med at udbygge hjemmesiden. Tusind tak for dem.

Statikken for de besøgende taler det samme sprog. Det er sjovt nok præcis en måned siden at www.pillefyring.dk kom på Internettet. Her siger min statistik at der var 1 besøgende, sikkert mig selv. Siden er besøgstallet bare steget med ca. 50 om ugen og for øjeblikket er hjemmesiden lige ved at runde 200 dagligt besøgende.


Fremtiden

Ja, der er jo masser at skrive om fremover... og det har jeg tænkt mig at gøre.

Jeg har nu haft pillefyret kørende i 6 dage og er ved at få føling med det. Så derfor er nogle af de næste emner jeg vil skrive om inden for den næste fremtid er omkring rensning af fyret, hvad jeg gør for at få maksimal komfort, opbygning af en billig og effektiv støjvæg i fyrrummet og hvad jeg ellers når inden næste udsendelse.

Det er vidst gået op for de fleste, at jeg med denne hjemmeside vil vise, at pillefyring ikke er et spørgsmål om at gå på kompromis, men at det bare er et spørgsmål om at tænke sig om for at få nogle gode løsninger som man er glad for dag efter dag.

Selv om du har været inde på de enkelte områder og mener, at du har læst siderne, så vil jeg alligevel opfordre dig til at holde øje med dem. Jeg indsætter løbende nye punkter og redigerer teksten, så den hele tiden er opdateret med min nyeste viden.

Jeg udsender dette nyhedsbrev når der er nyheder omkring pillefyring med træpiller og ikke med faste intervaller.

Flere tilmeldinger vil også være en indikation af, at du gerne vil læse flere nyheder ;o)

Venlig hilsen
Christian Garrelts