Varmekonsulent

Inden jeg besluttede mig til at investere i et pillefyr, så ønskede jeg at finde ud af hvordan jeg kunne isolere mit hus bedre.

Da jeg har boet i huset i mange år, mente jeg, at jeg ville få mest ud af mine penge hvis jeg først selv lavede et skema og så kontaktede en varmekonsulent for at trække på hans erfaring. Udgangspunktet var at spare den dyre konsulenttid og bare få et overblik:

Overskrifterne til skemaet var:
Forslag nr. - Hvor - Forslag - Investering kr. - Forv. besparelse kr./år - Hvor elegant? (0=grim 10=flot) - Prioritet (1-10)

44 forslag blev det til.

Jeg fik fat i en ældre bygningssagkyndig, som havde lavet varmesyn på huse de sidste vidstnok 22 år, så var jeg sikker på, at han var manden, der kunne fortælle mig hvad jeg skulle begynde med. Jeg fortalte ham om skemaet og at jeg gerne ville bruge 2 timer på projektet (a 700 kr + moms).

Da han kom begyndte vi at løbe listen igennem. Jeg fortalte om de enkelte forslag, forklarede, uddybede... Da jeg ikke havde fået noget retur efter et kvarter begyndte jeg at blive urolig. Det kunne han ikke lige svare på. Nå jeg fortsatte med at jeg bare ville trække på hans lange erfaring og at det ikke skulle være noget, der var regnet ud, bare hans erfaring, så jeg kunne kaste mig over de rigtige opgaver set ud fra hans erfaring. Tiden gik... og vi blev ved med at snakke frem og tilbage om at han ikke lige kunne svare på det. Hans kone sad ude i bilen. Hun ville/skulle ikke med ind selv om jeg inviterede. De de var på vej i sommerhus.

Da der var gået en time havde jeg ikke fået den mindste antydning af et svar. Han kunne end ikke antyde hvor meget jeg sparede i olie ved at efterisolere væggene. Jeg pegede på en regulær væg, 10 m2 og fortalte, at der var 100 mm isolering i. Hvad ville jeg spare hvis jeg isolerede med yderligere 100 mm indefra. Det havde han ingen ide om. Han ville have alle 44 forslag med hjem og regne på dem.

Det begyndte at løbe mig rigtig koldt ned af ryggen. Tanken "pengemaskine" løb igennem hovedet.

Jeg afbrød mødet, sagde pænt tak og betalte 937,5 kr for... ingenting. Ingenting overhovedet.

Jeg blev SÅ skuffet over manglen på ekspertice, at jeg nu deler denne viden med jer, så hvis I kan gardere jer imod at blive malket af såkaldte eksperter.

Jeg vil anbefale, at man tænker sig meget om inden man kaster sig i favnen på disse varmekonsulenter. Bed som det mindste om af få nogle nye referencer som du bør kontakte inden du aftaler et møde.


 

 
Vigtigt!!!
Brug shift + klik for at
åbne annoncer i nyt vindue